Avelsinformation

Pärlugglans Kajsa på parning

2016-06-16

Och nu blir det bäbisplaner igen... Vackra Kajsa har åkt till Barters Atlas. Hoppas det blir något, fast hon var ytterst skeptisk till det hela. Har vi turen på vår sida så är hon kanelbärare som mormor och då kan det bli både kanel och fawn. 

Kajsas alla syskon har ett otroligt fint temperament. Så mjuka och snälla! Det är hennes bror Kalle som skall bli pappa till Kiaras bäbisar. 

Tawallis Hakuna Matata Kiara parad

20016-06-09

Vår  vackra Kiara har träffat en stilig kille så förhoppningsvis dyker det upp bäbisar i augusti! Blir bara Röda eller Créme med eller utan silver. Kan ev dyka upp colour point då båda har det i stamtavlan men troligen inte.

Kattungar

😀 2013-10-18😀

Inga kattungar planerade. Återkommer 2014!

Vårens planerade kullar

2013-02-26 😀

skrållan har äntligen löpt en vända så nu väntar jag på att hon drar igång igen för då skall hon få träffa Gösta! Ja han heter egentligen IC S*Eddakatten Gösta Göte! En stilig herre som är bärare av chokladgenen.

Förväntade färger är: Svart, blå, choklad eller lila hanar och på honkattungesidan blir det sköldpaddor i samma färger.

IC S*Eddakatten Gösta Göte, Creme Född: 2009-12-10 e. SC IDP* Ker Bihan Exxon, BRI c u. S*Jamarhöjdens Hanna, BRI j

Din rubrik

Inga kattungar planeras för tillfället men tanken är att lilla Mimmi skall få träffa en snygging nästa vår...

Funderar på att hitta en snygg silverspottad herre.

Funderingar

2011-11-24

Som det ser ut nu så får Skrållan stanna, vi har funnit en vacker herre som inte är släkt med henne. Nu är planen att para henne när hon behagar löpa. Vi har sådan tur att hon löper inte under vintern vilket gör att man slipper proppa i henne p-piller! Jag tycker att det bästa är när naturen får ha sin naturliga gång.

Förhoppningsvis får vi chokladbitar till våren/sommaren!

Ändrade planer ;-)

Bianca gick tom och vid omparning så parades även Lina. ven denna gången blev det inget med lilla Bianca så det lägger jag ner nu. Har ju prövat två olika hanar och både hos dem samt hemma hos mig.

Lina däremot var hemlig in i det sista men den 4 augusti 2011 kl 7.30 föddes den första och den sista kom kl 10.00. Blev 3 stycken hanar och en hona, alla svartsilvertabbysar.

Honan kom först och vägde 87 g.
ljusa hanen som nr 2 vägde 89 g.
Gråaktig hane, nr 3 vägde 97 g och sist kom en mörk hane på 98 g.

Förlossningen gick jättebra även om jag fick hjälpa Lina med de två första, sedan visste hon precis vad som gällde och skötte de två sista helt på egen hand. hon var så duktig!!

Bilder på de små kommer, vill bara att lilla familjen skall få ett par dagars lugn och ro innan jag stökar runt med dem. 🤩🤩

Kattungar?

6-7/4 2011 😀så blev det ett otaliga parningar mellan Dennis och Bianca, så om allt gått väl väntas det små fyrfotade bäbisar omkring Pingst!

Parning på g!

  2011-03-16

Efter ett otaliga turer och velande fram och tillbaka, så kommer Bianca att åka till Dennis De Nobles LV . Både hon och lilla Nicholina skall till samma hanne! De har fått sista P-pillret förra veckan så nu inväntas löpet. Men jag tror inte att jag kommer ha sådan tur att de löper samtidigt, vilket vore så smidigt!

Parningen med Teddy kommer ske till hösten om han fortfarande går i aveln.

Sedan har jakten på en bra hane med chokladanlag påbörjats till lilla Skrållan. Den parningen lär väl inte bli förrän till hösten skulle jag tippa!

Din rubrik

2010-09-12  Dennis är nu troligen fertil och jag bara avvaktar resultatet av den parning han gjorde sedan skall tjejerna få åka till honom!

Kommer ha Dennis till både Bianca och Nicholina så det blir huset fullt!

Letar efter en hane till skrållan också men hon är inte könsmogen än och måste dessutom ställas ut först!

Avelshane

2010-05-13

Vi väntar fortfarande.... 😥


😀 2010-03-14

Ny hane utsedd till våra damer - det lutar åt en härlig ung herre som heter Dennis De Nobles LV. Han är en snäll och mysig kille som är svartsilvertabby. Nu är väntan bara på att han skall behaga bli könsmogen då han bara är 9 månader.
  🙃

Ägare till Dennis är Britt-Marie Magnusson i Södertälje. Hon Har stamnamnet Björkkullen´s.
Dennis när han var 5 månader

Kattungar till våren-10

😀  P.G.A ändrade planer så kommer våra 2 honor att paras till våren istället! Möjlig hane är under lupp! 

Ny utställnings/avelshona har flyttat in - Valhorona´s Skrållan! En liten läcker chokladbit!
Valhorona´s Skrållan

Pärlugglan´s riktlinjer

Mitt mål!  Jag vill föda upp Britter som är rastypiska i sitt utseende och har ett bra temperament. Jag ser Britten som en rund katt som påminner om en kramgo nallebjörn. Kort, rund och kraftig är några av riktlinjerna.  Vi försöker ge dem en så lugn och harmonisk uppväxtmiljö som möjligt.

Varför försäkra katten?   Om det skulle hända något oförutsett, är det viktigt för katten att det finns en veterinärvådsförsäkring, för ägarens del kan också en livförsäkring vara av betydelse. Alla mina kuttungar är dolda felförsäkrade i 3 år hos agria.

Vad grundar sig priset på?  Inköp och utvärdering av kattens kvalitéer som blivande avelsdjur under uppväxten. Det är tyvärr inte så enkelt att en uppfödare automatiskt kan utgå från att en 12 veckors kattunge kommer att vara lämplig för avel när den blir stor. Aveln syftar till att få fram ett bredare urval och är en del av mitt eget intresse för rasen, men det är också kostsamt.  Det kan vara en god idé att du efter ditt besök hos kattungarna tar någon dag på dig att överväga det hela så att allt kommer att klaffa. Om det gör det, är du välkommen att tinga kattungen du sett ut, vilket innebär att du betalar in en tingningsavgift och kattungen blir då reserverad för att flytta till dig när den är gammal nog för det.

Från vänster Sofia, Puff i mitten och Piff till höger

Senaste kommentarer

09.10 | 15:31

Hej! Jag blev kontaktad för en stund sedan angående brittiska kattungar. Jag är intresserad, vill veta pris. Ni finns väl i Mariefred? Hör av dej Helene!

12.06 | 14:33

Hej. Vår katt dog i mars tyvärr. Det var en brittisk korthår. Vill så gärna ha en ny till hösten. Tror ni att vi kan köpa en av er? Pris?

04.04 | 06:01

Hej, allt beror ju på vad din hona har för färg samt vad du önskar för färgutfall på ungarna.

För att få paddfärgade honor måste en av föräldrarna vara rad el

01.04 | 07:26

Hej jag har tänkt mig att para med min nordkokskatt huskatt.men vet inte vilken färg på hanen jag ska ha tror du att du kan hjälpa mig????